.

.
Minä (6.), Jussi Vilkkilä (2.), Eeli Halonen (1.)

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Lihashuollon tärkeydestä

Termos!

Eilen sitä avauduttiin siitä, kun mäkivedoista tuli kauhiat haaverit, tarkemmin oikeen jalkaan. Joku hermorata tms. säie nilkasta persiiseen on ottanut damagea. Vähän oli aamulla kärttynen fiilis, että mitähän noista jalkareeneistä mahtaa tulla...

No niistä tuli ihan hyvä!! Takareisiä veivailtiin kovempaa ja etureittä volyymilla päälle. Mikään liike ei tuntunut ikävältä, ei edes kyykyt joissa paino päkiän päällä voimakkaasti kun korokkeella tehdään etureijjelle!

Ootteko jo joulutunnelmissa? Niin minäkin.

Josko sit otsikon aiheeseen? Eli lihashuollosta. Offilla niin helkkarin vastenmielistä, vaikka aikaa sille treenien puolesta enemmän (noin yleensä: lihas kasvaa levossa), dieetillä taas "pakkopullaa", jotta pysyy kroppa ehjänä ja mieli korkeammalla.

Itse onneksi pikku hiljaa päässyt näihin mukaan. Toki kun Lihashuoltamossa käynyt Tuijan tykö näyttämässä kroppaa ja oikomassa sitä, niin on saanut ulkoista motivaatiota aiheeseen. Ja sisäinen motivaatio taas tullut siitä, kun on huomannut edistystä tässä!! Poseeraukset aukeaa ihan toisella tavalla, kun saanut ongelmakohtaa (oikeata olkapäätä, tarkemmin hauiksen yläkiinnityskohta) auottua. Sivuanatominen näyttää jo sivuanatomiselta enemmänku roskakuskilta kuormurin ratissa. VL.

Toinen on liikkuvuus. Treenatessa jo uppoaa liikkeet huomattavasti paremmin perille (niin työntävissä kuin vetävissäkin). Takareisillekin olen hiljattain alkanut työstämään pitkiä venytyksiä, huomaa siinä tehdessä jo että yhtäkkiä (3-4min) aikana ne kädet ulottuukin 10cm pidemmälle venyttäessä!

Mitä olen siis tehnyt? 
1. Ottanut ajan lihashuoltoon, enkä vain juosten kussut huoltosessiota läpi.
2. Ensin putkirullannut (kevyesti) ylä-/alakropan läpi, sen jälkeen aloittanut venyttelyt. Ongelma kohtiin keskittyen, 4-5min. per lihas (yleensä molemmat raajat/lihakset samaan aikaan ajan ja hermojen säästämiseksi).

Mekostenon tekniikka, linkki 1, linkki 2.

Tuijalle vaan kiitos kuuluu tästäkin! Hitto vie, katotaan ku innostun noiden kanssa - josko heitän vaikka kisoissa spagaatin. #VL No ei kai nyt sentään. Mutta kerrankin oon saanut inspiraatiota lihashuoltoon. Tuntuu kun olis saanu vuosien hankaamisen jälkeen sen lukon murrettua ja nyt on taas kaikki ovet avoinna! Lupaan kiinnittää lihashuoltoon enemmän huomiota myös seuraavalla OFF-SEASONILLA!!

Ok, mutta ensin tässä on vielä rapiat 19 viikkoa dieettiä ja painoa pitäs napata lähes 20 kiloa veke. :v No ei muutakun sorvin ääreen! Tänään työstettiin jalkoja.

(0. Reisikoukistus (istuen) lämpöä ja verta takareisiin)
1a) Reisikoukistus (roikkuen) 3x10xBW
1b) Sjmv 8x120kg, 8x130kg, 6x140kg.
2. Reisikoukistus (istuen, ryskäten) 2x8-9x70kg, 2x(6+6)x50-55kg - venyttäen+supistaen.
3. Reisiojennus 10x30kg -> 10x40kg, 3x10x50kg - a la Heinonen, lihaksella täysin.
4. Hackkyykky jäljitelmä (smithissä) 3x6x80kg - helvetin raskas liike.
5. Smithkyykky 3x10x80kg.
6. Vipuvarsiprässi 10x190kg, 12x200kg, 20x200kg.

Aamupaino
: 89.1kg - dieetin alin.

Noin. Hyvin sai tehtyä ja oikeille paikoille koko homman. Nyt vaan kanaa ja riisiä sekä tietenkin kaurapuuroa loppupäivä. Pitäis kai tenttiinki harjotella??? :v Jeps.

Tuo hackkyykky jäljitelmä oli siis sellainen liike, että kyykyt tehtiin penkille, jossa selkänoja pystyssä ja selkänoja estää lantiota karkaamasta taakse. Ei ihan yhtä hyvä ku esim. Kraftwerkin hacki, mutta hyvää vaihtelua. VL. Huomenna vejellään.

2 kommenttia:

  1. Jeissi hei! Nyt vähän jarrua tohon painon tiputtamiseen... Eilen oli paino 99.8 tänään enää 89.1 tätä tahtia äijä on jo huomenna aivan ribbed ja kisoihin on vielä monta kuukautta! Tsemppiä... T: Tintta & Torsti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sori, nostin kalorit 8k nii nyt tasaantu. Tänks!!

      Poista