.

.
Minä (6.), Jussi Vilkkilä (2.), Eeli Halonen (1.)

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Treenit 2013 vs 2015? +WORLD OF TANKS!!


GOD DAG OCH SMÖRKEX!

Mennäänpä suoraan asiaan, sain tällaisen kommentin viime päivitykseen ja lupasin valottaa asiaa: "Ilmeisesti et käytä juurikaan erikoistekniikoita? Jos näin on niin voisitko avata vähän että miksi ja miksi treenaat niin kuin treenaat. ", koitan lyhyesti mutta mahdollisimman kattavasti vastata tähän, sillä on muulla muutakin kerrottavaa + näytettävää!

Totta joka sana. Eli jos vertaillaan 2013 ja 2015 kisaprojekteja, niin treenityyli on aivan erilainen. 2013 paukutettiin joka lihasryhmä 4-jakosella kerran viikkoon läpi (toki myöhemmin alkoi tulemaan tuplatreenejä samoille lihasryhmille, mutta palautumisaikaa seuraavaan vastaavaan treeniin oli kuitenkin 6 vuoruokautta).

No jos järjellä miettii, niin oonko eläissäni OSANNUT JA ONNISTUNUT treenaamaan yhtäkään lihasryhmää niin, että se vaatisi 6 vrkn levon? En. En nyt ota syvällisemmin siihen kantaa, mutta kallisarvoista aikaahan tuossa heitetään hukkaan. Todellakin veivasin yli failuren joka treenissä viime projektissa ainakin yhden liikkeen, pudotussarjat yms. oli arkipäivää.. Eihän tuosta ns. ongelmia koitunut, mutta lopputulos olisi ollut varmasti parempi kun oltaisiin treenattu ns. koko ajan tahtia kiristämällä, vetämättä koko aikaa nuppeja kaakossa.

Mitä nyt? Tässä projektissa ollaan treenattu 3on1off -jaolla (ja sitä edeltävällä offillakin, toki pieniä variaatioita, mutta kroppa oli ns. totutettu kyseenlaiseen kiertoon jo ennen dieettiiä). Täten joka lihasryhmä treenataan 3 vrk levon jälkeen uudelleen. Tämä tuntuu ns. sopivalta tahdilta itselle, nimittäin yleensä lihasryhmät ovat juuri 3. päivänä vielä hieman arkana edellisestä treenistä. Mutta luultavasti ensi projektilla kaikki on taas toisin. :D On tämä uudelleen oppimista koko homma. Erikoistekniikoita tulee todella vähän, hermostollista failurea (raskas liike, raskas paino failureen) vältellään todenteolla. Sarjat viedään lähelle failurea, mutta ei aleta ns. kanittamaan.

Tämmöstä. Emmä treenejä jaksa alkaa kirjottelemaan, treenipukari muistaa aika hyvin mitä edeltävänä kerralla on tehty. Siitä muutetaan pienesti hommaa, perusidean pysyessä samana treenirungossa. Sanotaan vielä tuohon dieettitreeniin se, että dieetillä lihasta ei kasvateta, vaan ylläpidetään. Miksi siis treenata ylikovaa? Hulkilta on aika hyviä mietteitä näihin dieettireeneihin tietellisine perusteluineen ja faktoineen. So far so good.

Nojoo, sitten otsikon aiheisiin. ELI TANKKAILUA?! No perkele, kyllä. Paino on tullut nyt 0.9kg-1.6kg viikkotahtia alaspäin ja se tarkottaa sitä, että liian kovilla miinuksilla mennään. Kokeillaan nyt huomenillalla alkavaa tankkailua ja tankataan sen päälle yksi kokonainen päivä, lepopäivä. Tästä tulee video, jos joku kysyy!

Tänään otettiin kuntokuvia, joten ottakaas tästä yks sellanen vaikka ylilaudalle tai jotai?


Oho! Saitte kaks!
Aamupaino 89.8kg, tahti on liian kova, mutta liitto on myös vanha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti